Zara va incepe sa vanda haine pe internet in sase tari din UE

Data publicarii: 16-09-2009 | Afaceri

Grupul textil spaniol Inditex, detinator al marcii Zara, a anuntat, miercuri, cu putin timp inainte de prezentarea rezultatelor semestriale, ca va incepe sa comercializeze pe internet produse vestimentare marca Zara, mai intai pe sase piete din Uniunea Europeana, potrivit AFP.

"Zara va incepe vanzarea online a produselor sale din sezonul toamna-iarna 2010", potrivit unui comunicat. Vanzarea va fi limitata pentru inceput la Spania, Franta, Germania, Marea Britanie, Italia si Portugalia, inainte de a se extinde pe toate pietele unde marca este prezenta.

Vicepresedintele Inditex a calificat aceasta initiativa drept "un pas strategic important, in cadrul cercetarii permanente a grupului de a oferi cele mai bune servicii" clientilor grupului.

La randul sau, grupul textil suedez H & M vinde online produse in Germania, Austria, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Olanda, Suedia, potrivit paginii sale de internet. Un alt concurent, grupul american Gap, permite cumparaturile online in Statele Unite.

Inditex a anuntat miercuri ca a inregistrat o scadere a profitului in primul semestru, dar ca vanzarile sale au crescut, datorita deschiderii de magazine, in timp ce unele piete ale grupului sunt in criza. Profitul net a scazut cu 8% fata de prima jumatate din 2008, la 375 milioane euro, in timp ce vanzarile au crescut cu 7%, la 4,86 miliarde euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: