IBR organizeaza cursuri de conformitate si cunoasterea clientelei in scopul prevenirii si combaterii spalarii banilor

Data publicarii: 16-09-2009 | HR/Cariere

Institutul Bancar Roman (IBR) organizeaza cursuri de conformitate si cunoasterea clientelei in scopul prevenirii si combaterii spalarii banilor. Programul prezinta participantilor legislatia consolidata privind conformitatea, reglementarile pentru prevenirea, sanctionarea spalarii banilor si combaterea finantarii terorismului.

Ca metodologie, cursul va avea un pronuntat caracter practic si interactiv, fundamentarea conceptelor teoretice realizandu-se prin analizarea unor studii de caz si experienta proprie. Exemplificarile vor fi adaptate produselor industriei serviciilor financiare.

Tematica

  • conformitatea si rolul conformitatii;  conformitatea si sistemul de control intern;
  • conformitatea si etica - codul de conduita in institutiile de credit;
  • programul de conformitate pentru administrarea riscului de spalare a banilor;
  • masuri legate de implementarea normelor KYC in scopul prevenirii si combaterii spalarii banilor;
  • abordarea beneficiarului real si a persoanelor expuse politic;
  • cand, cum si de ce intocmesc un raport de tranzactie suspecta;
  • tipologii de spalare a banilor.

Lector - Maria Magdalena Calangiu - absolventa Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti 1994 si programul de MBA, Open University - Marea Britanie. Specialist in prevenirea spalarii banilor - certificare Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists (ACAMS) 2005; specialist International Compliance University of Manchester, Marea Britanie 2009. 2003 - 2007 director Departamentul Prevenirea Spalarii Banilor, Credit Europe Bank (Romania); responsabilitati: elaborarea si actualizarea politicilor si procedurilor interne ale bancii in domeniul cunoasterii clientelei, prevenirii spalarii banilor si finantarii terorismului, coordonarea activitatii de monitorizare a conturilor clientilor, instruirea personalului bancii in privinta activitatii de cunoastere a clientelei, prevenire a spalarii banilor si finantarii terorismului. Din iulie 2007 - director Directia de Conformitate din ING Bank Romania, fiind implicata in identificarea, evaluarea si monitorizarea riscurilor de conformitate atat pentru activitatile de retail precum si pentru cele de corporate.

Grup tinta - Cursul este recomandat personalului cu responsabilitate in aria de conformitate, ofiterilor din front office implicati in activitati directe cu clientul, precum si personalului din departamentul juridic

Data desfasurarii cursului - 26.09.2009, orele 9 - 17 

Informatii - Maria Plaisanu

maria.plaisanu@ibr-rbi.ro

0748-88.68.46

021-327.48.93

www.ibr-rbi.ro

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: