Microsoft a lansat un antivirus gratuit pentru sistemele de operare Windows

Data publicarii: 01-10-2009 | IT&C

Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel global, a lansat Security Essentials, un program antivirus gratuit, disponibil pentru utilizatorii de Windows 7, Vista, si XP.

Microsoft Security Essentials este un antivirus gratuit pe care americanii l-au anuntat inca de anul trecut si care s-a aflat pana acum in teste. Versiunea finala este disponibila spre descarcare pe site-ul http://www.microsoft.com/security_essentials/.

Microsoft Security Essentials - cu nume de cod Morro - a fost creat pentru a inlocui serviciul platit Windows Live OneCare. Versiunea beta a putut fi descarcata de pe site-ul oficial din luna iunie.

Anticipand valul de proteste din partea companiilor concurente care vand produse asemanatoare, Microsoft a spus ca nu intentioneaza sa acapareze din piata unor antivirusi cunoscuti ca McAfee Inc. si Symantec Corp., fiind adresat oamenilor care nu au deja un antivirus.

Pe de alta parte, compania rivala Symantec, care comercializeaza pachetul de securitate Norton, afirma ca antivirusul gratuit al Microsoft nu poate face fata atacurilor complexe. "Din punct de vedere al securitatii, acest produs lansat de Microsoft ofera o protectie redusa, intr-un moment greu in lupta impotriva cyber-criminalitatii", se arata intr-un comunicat al Symantec.

George Trifu