S-a rupt Coalitia. Ministrii PSD au demisionat din Guvernul Boc

Data publicarii: 01-10-2009 | Politica

Ministrii PSD au demisionat. Intreg grupul ministerial PSD a mers la Palatul Victoria pentru a-si depune demisiile. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca vina pentru actuala criza politica "de proportii" ii apartine lui Traian Basescu, care l-a numit la Interne pe Vasile Blaga, seful sau de campanie.

Ministrii PSD aveau demisiile scrise si semnate inca de ieri. Liderii sociali-democrati au anuntat miercuri ca se retrag de la guvernaredaca  presedintele Traian Basescu semneaza decretul de revocare din functie a lui Dan Nica. 

Presedintele Traian Basescu a semnat Decretul pentru revocarea din functia de viceprim-ministru si ministru al Administratiei si Internelor a lui Dan Nica.  

Revocarea ministrului de Interne precum si retragerea social-democratilor vine dupa trei zile de criza politica, in care membrii Coalitiei au avut pozitii diferite cu privire la demiterea lui Dan Nica, solicitata luni de premierul Emil Boc. Social-democratii au continuat sa-l sustina pe Nica si au refuzat sa faca o alta propunere pentru minister. 

Ministrul Dan Nica si presedintele Traian Basescu au discutat miercuri seara timp de 10 minute la Cotroceni, seful statului sugerandu-i lui Nica varianta demisiei. Invitat apoi in emisiunea "Ora de Foc", ministrul Dan Nica a declarat ca cel care trebuie sa isi dea demisia in acest moment este Emil Boc.

Realitatea.net