Revelionul de criza, mai ieftin cu pana la 20%

Data publicarii: 08-10-2009 | Turism

Proprietarii de hoteluri si pensiuni autohtone anunta Revelion 2010 mai ieftin cu 10-20% fata de anul trecut, ca urmare a crizei. In plus, cei care se grabesc beneficiaza si de o reducere care poate ajunge la 80-100 de lei, in cazul achitarii integrale a preturilor pana la finele lunii octombrie.

"In general preturile vor fi cu 10-20% mai mici fata de anul trecut. Anumite hoteluri au anuntat si early booking (rezervari din timp - n.red.), precum si oferte speciale de genul platesti cinci nopti si stai sapte, precum si reduceri pentru copii", ne-a declarat Traian Badulescu, purtator de cuvant al ANAT. De exemplu, pentru 130 de lei pe zi cei care prefera zona Bran pot sta intr-o camera dubla intr-o pensiune. "Pentru Revelionul 2010 preturile la pensiunile din zona Brasov sunt cu 10% mai reduse fata de anul trecut, ca urmare a crizei. Cereri avem inca din vara, circa 10% din locuri sunt deja rezervate. Unele pensiuni acorda discount-uri de 5% pentru cei care achita integral, din timp, sejurul", a spus Ioana Dodita, de la filiala Brasov a ANTREC, care cuprinde 1.000 de locuri de cazare.

"Ii asteptam cu horinca cat pot sa bee"

Maramures isi asteapta clientii cu o oferta speciala pentru noaptea dintre ani. "Ii asteptam cu horinca cat pot sa bee, cat le cade bine. Este facuta in distileria proprie. Noi avem aproximativ aceleasi preturi ca si anul trecut pentru Revelion, adica 900 lei pe sejur", ne-a precizat Vasile Chindris, proprietarul unei pensiuni din Ieud, judetul Maramures. Tot aici cei dornici pot sa se plimbe cu sania trasa de cai, pentru 100 de lei/sanie, dar si cu masina cu sofer, daca scot din buzunare 1,5 lei pe km. In schimb, oaspetii unui hotelul de trei stele, din Bistrita-Nasaud, pot sti, inca de pe acum, meniul de Revelion, la loc de cinste fiind ciorba de fasole cu ciolan afumat, tocanita nasaudeana cu carne de vitel si gulasul vanatoresc cu carne de manzat, alaturi de traditionalele sarmale, care nu lipsesc din nici un mediu.

Toata "distractia", adica un sejur de patru nopti, cu cazare in camera dubla, costa aici 355 euro pe persoana. Pasionatii de schi isi pot petrece Revelionul la Durau, la un hotel situat in apropierea partiei de schi. Pretul este de 480 lei pe persoana pe sejur de trei nopti. Pentru plata integrala pana la 20 octombrie se acorda o reducere de 80 lei / persoana / sejur, iar pentru plata integrala pana la 10 noiembrie se acorda o reducere de 50 lei de persoana pe sejur. Tariful pentru masa festiva este de 250 lei/persoana.

Integral in Gandul