Kiseleff, cel mai scump bulevard din lume. Reabilitarea sa costa 45 de milioane de euro

Data publicarii: 14-10-2009 | Actualitate

Bucurestiul ar putea avea cel mai scump bulevard din lume. Unul a carui asfaltare costa 45 de milioane de euro. Atat se pregateste sa cheltuie Administratia Strazilor pentru repararea celor trei kilometri, cat are bulevardul Kiseleff. E ca si cum l-ar polei cu doua tone de aur.

Suma de 45 de milioane de euro apare intr-un raportul oficial intocmit de angajatii Administratiei Strazilor. Cu 45 de milioane de euro s-ar putea cumpara la fel de bine doua tone de aur, cu care s-ar putea polei cei 2.890 de metri ai bulevardului Kiseleff.

"Nu sunt incluse doar lucrarile de drum ci si lucrari de iluminat, lucrari de refacere a mobilierului urban, spatii verzi, parcari ecologice", explica Alina Roman, director Administratia Strazilor Primaria Capitalei.

Chiar si cu plata lucrarilor de intretinere pe patru ani, cele 15 milioane de euro pe kilometru sunt cea mai mare suma alocata vreodata pentru un bulevard din Bucuresti. Soseaua Colentina a costat doar 9 milioane de euro pe kilometru, bani din care s-a platit si reabilitarea liniilor de tramvai. La acelasi pret a fost si bulevardul Stefan cel Mare.

Chiar si un un kilometru din Autostrada Transilvania costa cel mult sapte milioane de euro. Si doar unde se fac tuneluri si apeducte costul urca spre 15 milioane de euro.

Sefa Administratiei Strazilor spune totusi ca cele 45 de milioane de euro reprezinta doar un cost estimativ si ca dupa licitatie este posibil ca pretul sa mai scada.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: