Belgienii de la KBC Securities ataca retailul cu o platforma on-line conceputa special pentru Romania, la care au muncit doi ani

Data publicarii: 22-10-2009 | Afaceri

Seful retailului KBC: In criza, investitorii aloca mai mult timp pentru cautarea de produse noi, cum este uTrade. KBC Securities, unul dintre brokerii de top de la Bucuresti, orientat pana acum aproape exclusiv pe segmentul investitorilor institutionali, lanseaza la doi ani si jumatate de la intrarea pe piata o platforma de tranzactionare online adaptata cerintelor clientilor locali de retail, suma minima pentru deschiderea unui cont fiind de un euro.

Platforma denumita uTrade este construita pe scheletul aplicatiei lansate de KBC in Belgia inca din 1999, dar complet redesenata si adaptata Romaniei, care este de altfel a treia tara care dispune de acest soft, dupa Belgia si Polonia, piata noastra fiind aleasa inaintea altora din Europa Centrala si de Est, precum Cehia sau Ungaria.

Reprezentantii KBC din Romania spun ca au amanat intrarea pe segmentul de tranzactionare online pentru a analiza in adancime caracteristicile pietei de capital romanesti si a putea iesi cu un produs complet.

"Puteam s-o facem si in graba, dar am decis sa intram pe segmentul de retail ca la carte. Am investit in ultimii doi ani in dezvoltarea acestei platforme pentru a iesi cu un produs complet adaptat la cerintele investitorilor romani", afirma Charlotte Van den Abeele, directorul operatiunilor din Romania ale KBC.

Peste 20 de piete internationale

Prin uTrade investitorii au acces in timp real la toata gama de instrumente financiare tranzactionate pe mai mult de 20 de burse internationale, de la actiuni si unitati de fond pana la bonduri sau instrumente derivate. Reprezentantii KBC spun ca unul dintre elementele care distinge uTrade de alte platforme este acela ca utilizatorii pot accesa toate cele peste 20 de piete de pe un singur cont si isi poate crea liste personalizate cu instrumente financiare in functie de interesul investitional.  Aplicatia ofera si servicii de custodie, inclusiv pastrarea instrumentelor financiare si a numerarului, precum si executarea procedurilor privind majorari de capital sau dividende.

Clientii au acces in timp real pe cele mai mari doua piete la nivel global, cea de la New York si Euronextul, precum si pe bursele de la Praga, Varsovia si Budapesta. Alte piete, cum sunt cele de la Londra, Frankfurt sau Zurich, sunt disponibile cu o intarziere de 15 minute.

Platforma ofera de asemenea un motor de cautare care permite investitorilor sa filtreze miile de instrumente financiare in functie de o serie de criterii, precum piata de tranzactionare, tipul de instrument, nivelul capitalizarii, mergand pana la selectia in functie de valoarea profitului emitentului. Clientii au acces totodata la grafice si date istorice despre toti indicii sau emitentii pietelor respective, pe care le pot exporta in format Excel sau PDF.

Integral in Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: