Recrutarea celor mai potriviti angajati, realizata de computer

Data publicarii: 25-10-2009 | HR/Cariere

PeopleMaps, o firma specializata in analize psihometrice, a lansat un instrument dedicat patronilor care vor sa recruteze personal, insa sunt coplesiti de numarul prea mare de CV-uri trimise de cei aflati in cautarea unui loc de munca.

Conform oficialilor PeopleMaps, instrumentul lor de analiza va aduce o economie considerabila pentru bugetul marilor companii, cunoscut fiind ca procesul de recrutare este extrem de costisitor. In Marea Britanie, tara unde a fost lansat sistemul, piata recrutarilor a fost de 2,6 miliarde lire sterline in 2008.

Martin Gibbson, directorul executiv al PeopleMaps, spune ca soft-ul lor are la baza compararea automata a profilului candidatilor, asa cum este prezentat in CV, cu profilul standard al job-ului pentru care candideaza, structurat de angajator in sectiunea "candidatul ideal".

Analistii firmei cred ca automatizarea selectiei va duce la o reducere a costurilor de HR cu 75%, echivalentul a cateva sute de milioane lire sterline anual.

"Numarul candidatilor pentru un post publicat pe unul dintre site-urile de recrutare online poate sari de 1.000. Politica companiilor impune analiza tuturor CV-urilor trimise, iar la un asfel de numar, intregul proces ar putea dura saptamani", arata Mike Banal, directorul firmei de recrutare Talentweb.

Pana in prezent, psihometria era folosita de companii in selectia directorilor sau managerilor din forurile de conducere, 65% dintre firmele importante din Marea Britanie folosind astfel de servicii.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: