Twitter-ul la munca produce firmelor britanice pierderi anuale de 1,38 miliarde de lire sterline

Data publicarii: 27-10-2009 | HR/Cariere

Majoritatea companiilor mari si bancilor din Marea Britanie le-au interzis angajatilor sa mai intre in orele de serviciu pe site-uri de socializare precum Twitter sau Facebook. Interdictia a fost instaurata dupa ce companiile au calculat ca, in total, din cauza timpului petrecut pe angajati pe Twitter sau Facebook pierd anual aproximativ 1,38 miliarde de lire sterline, relateaza The Daily Mail. Estimarile au fost facute pe baza salariului mediu castigat de un angajat si a timpului mediu petrecut pe Twitter ori Facebook.

Peste jumatate din angajatii (57%) care lucreaza in birouri au recunoscut ca folosesc aceste site-uri in scopuri personale in timpul zilei de lucru si pierd in medie 40 de minute pe zi pe aceste site-uri, postand mesaje si trimitand "tweets". Adunand, cele 40 de minute pierdute zilnic inseamna o saptamana de munca mai putin pe an pentru companie. Si in SUA au existat incercari de a calcula pierderile in timp pierdut pe Twitter, compania Maxroam ajungand la concluzia ca aceste pierderi ar fi de 13,5 miliarde de dolari pentru angajatorii americani.

Decizia de a interzice genul acesta de relaxare in timpul programului vine dupa ce, in septembrie anul trecut, Consiliul orasenesc din Portsmouth a interzis personalului sa mai foloseasca Facebook, dupa ce s-a descoperit ca majoritatea petreceau cate 413 ore pe luna doar pentru a sta pe acest site. Ulterior, si Consiliul din Hillington a avut o initiativa similara, desi ceva mai putin drastica: si-a obligat personalul sa semneze angajamente ca isi vor limita timpul petrecut pe Facebook.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: