69% dintre angajati admit ca au mintit in timpul procesului de recrutare

Data publicarii: 19-11-2009 | HR/Cariere

Site-ul de recrutari online Hirescores.com a realizat un sondaj in randul angajatilor din Marea Britanie pentru a afla cat de raspandita este practica deformarii sau ocultarii adevarului in timpul procesului de recrutare.

Conform studiului, 69% dintre cei aproape 1.300 respondenti au admis ca au mintit constant in toate interviurile de angajare, in acest fel sperand sa-si mareasca sansele de obtinere a postului pentru care candidau.

36% dintre acestia au spus ca neadevarurile se referau la referintele cerute de managerul de resurse umane. Mai mult de jumatate au recunoscut ca au folosit ca referinta o ruda, in timp ce un sfert au folosit datele de contact ale unor prieteni apropiati. O treime au admis ca au recurs la acest tertip pentru ca au parasit vechiul loc de munca in urma unui conflict cu sefii.

Intrebati daca au mintit in CV-urile trimise angajatorilor, 9 din 10 respondenti au raspuns afirmativ. Majoritatea celor chestionati au deformat adevarul despre propriile hobby-uri si realizari, in timp ce un sfert au umblat la rubrica "Educatie".

Redactia BankNews.ro