Societe Generale a finalizat tranzactia de preluare integrala a Credit du Nord

Data publicarii: 11-12-2009 | International

Societe Generale si Dexia au anuntat, vineri, ca au finalizat tranzactia prin care banca franceza va prelua restul de 20% din actiunile Credit du Nord, pentru 645 milioane euro, relateaza cotidinul francez Les Echos.

De asemenea, Societe Generale va plati 31 milioane euro pentru divizia de administrare a activelor Etoile Gestion a Credit du Nord, au precizat cele doua grupuri intr-un comunicat.

In noiembrie, Societe Generale anunta ca poarta discutii pentru cumpararea detinerii de 20% pe care o are Dexia la Credit du Nord, o banca pe care deja o controleaza.

"Pentru Societe Generale, aceasta operatiune va contribui la intarirea pozitiei sale in sistemul bancar de retail din Franta, o piata rentabila, ce si-a dovedit rezistenta" (in perioada crizei), a precizat institutia franceza, care confirma ca tranzactia va fi finantata partial prin recenta majorare de capital de 4,8 miliarde euro.

Societe Generale, a doua banca din Franta dupa capitalizare, prezenta si in Romania prin BRD SocGen, a rambursat in noiembrie statului francez ajutorul de 3,4 miliarde euro primit pe fondul crizei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: