Administratorii Bank of America au cazut in capcana intinsa de conducerea bancii

Data publicarii: 08-02-2010 | International

Ancheta deschisa de procurorul New York-ului impotriva Bank of America a dezvaluit noi elemente. Conform anchetatorilor, administratorii bancii au fost dezinformati cu privire la institutia ce urmeaza sa fie achizionata, scrie Bloomberg.

Informatia reiese dintr-un email intern trimis administratorilor in care se da de inteles ca se va discuta preluarea Lehman Brothers. In realitate, executivii aveau ca singura tinta Merrill Lynch. BofA a preluat, in cele din urma, Merrill Lynch dupa o analiza sumara a activelor bancii de investitii, de numai 25 de ore.

Tranzactia a fost aprobata de actionari la 5 decembrie 2008 si incheiata la 1 ianuarie 2009, in conditiile in care, in ultimele luni din 2008, pierderile Merrill Lynch au crescut cu cateva miliarde de dolari. Acest aspect, insa, nu a fost adus la cunostinta actionarilor inainte de vot, conform constatarilor procurorul New York-ului, Andrew Como.

Fosta conducere a Bank of America a fost pusa oficial sub acuzare pentru frauda prin dezinformarea investitorilor in cazul achizitiei Merrill Lynch.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: