Cristian Sima intra in cursa pentru presedintia BVB cu propunerea fuziunii cu Sibex

Data publicarii: 19-02-2010 | Bursa

Cristian Sima propune fuziunea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si a celei din Sibiu (Sibex), in cazul in care va fi ales presedinte al BVB, precizand ca si-a depus candidatura la insistentele mai multor colegi nemultumiti de evolutia Bursei din ultimii zece ani.

"As dori ca cele doua burse, de la Bucuresti si de la Sibiu, sa fuzioneze, iar organismul astfel rezultat sa nu fie nici "bursa lui Sima", nici "bursa lui Siminel", nici a lui Farmache, nici a SSIF Broker, a lui Chelu sau "bursa SIF-urilor", potrivit programului pe care il va sustine Sima in fata actionarilor.

De asemenea, Sima vrea introducerea vanzarilor in lipsa (short-selling) si a derivatelor pe active suport cu livrare.

"As vrea ca in urmatorii patru ani Bursa de la Bucuresti sa devina o bursa atractiva pentru marile burse europene, dar si mai atractiva pentru a cumpara micile burse europene", se mai arata in programul lui Sima.

Presedintele WBS Romania, Cristian Sima, a declarat ca va candida pentru functia de presedinte al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce joi seara si-a dat demisia din consiliile de administratie ale Sibex si CRC, din cauza conflictului de interese care s-ar fi creat.

Sima declarase joi seara ca a demisionat din consiliile de administratie ale Bursei din Sibiu (Sibex) si Casei Romane de Compensatie (CRC), dar refuzase sa dea un motiv pentru aceasta decizie.

Din consiliul de administratie al Sibex mai fac parte Constantin Dichel, Radu Luputi, Sorin Mautan si Teodor Ancuta, care detine functia de presedinte.   

La sfarsitul anului trecut, Sima controla, prin intermediul WBS Romania, 0,20% din capitalul Casei Romane de Compensatie si 4,87% din actiunile Sibex.

World Brokerage Services Romania (WBS) a fost infiintata in 1997, la initiativa unui grup international de traderi activi pe pietele de capital est-europene. Societatea de brokeraj este condusa de Cristian Sima, fost membru al consiliului de administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Cristian Sima este si principalul actionar al WBS, cu o detinere de 36,15% din capital, in timp ce WBS Holding Ltd are o participatie de 18,19%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: