L. Croitoru: BNR va mai reduce dobanda-cheie

Data publicarii: 04-03-2010 | Finante-Banci

Desi exista o cerere foarte mare din partea mediului privat pentru reducerea mai drastica a dobanzii-cheie a BNR, Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului, considera ca relaxarea politicii monetare va fi una nesemnificativa in perioada urmatoare. Acesta spune ca politica monetara va ramane prudenta, pentru a contracara presiunile pe curs, generate de reluarea intrarilor de capital in 2010.

Banca Nationala va continua sa relaxeze politica monetara si in perioada urmatoare, dar nesemnificativ, a afirmat, ieri, consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, aratand ca "cine se asteapta la scaderi mari va fi dezamagit".

Acesta a mentionat ca exista o cerere foarte mare din partea mediului privat pentru reducerea mai drastica a ratei de politica monetara, ca urmare a contractiei PIB de anul trecut, de 7%, si a evolutiei inflatiei. "Acesta este un suport bun pentru ca oamenii sa ceara reducerea dobanzii", a adaugat Lucian Croitoru, mentionand ca opiniile sale sunt prezentate in nume propriu si nu reprezinta parerea BNR.

Integral in Financiarul