Cat costa sa te aperi de hoti, daca ai casa langa Capitala

Data publicarii: 18-03-2010 | Imobiliare

Pretul atractiv al unei proprietati pe langa Bucuresti nu mai este un atu daca va mutati intr-o zona unde au loc spargeri dese de locuinte si riscati sa aveti frecvent neplaceri.

Daca doriti sa va mutati din Bucurestiul aglomerat si plin de praf la o casa in jurul orasului, trebuie sa luati in calcul si siguranta zonei. De aceea, este bine ca inainte sa faceti acest pas sa intrebati la politia locala cate spargeri de locuinte au avut loc si cum va puteti proteja de un asemenea incident.

Asigurati-va si ca firmele de securitate ofera servicii pentru zona in care vreti sa va mutati. Cu cat sunteti mai departe de Bucuresti, cu atat aria de interventie a acestor companii se restrange, din cauza numarului redus de clienti, dar si a imposibilitatii de a ajunge in timp de 10 minute la locul faptei.

Pantelimon, cu cele mai multe spargeri

Potrivit datelor primite de la Inspectoratul Judetean de Politie Ilfov, in cursul lunilor ianuarie si februarie 2010, la nivelul unitatii au fost sesizate 239 de infractiuni de furt din locuinta, fata de cele 270 de spargeri sesizate in aceeasi perioada din 2009.

Cele mai multe astfel de infractiuni au fost semnalate in zona Pantelimon, care cuprinde si localitatile Branesti, Cernica, Dobroesti.

Cele mai sigure zone ar in jurul localitatilor Snagov si Otopeni, cu cate 14 astfel de incidente.

Daca gasiti o firma de paza care sa acopere zona in care ati ales sa va mutati, instalarea unui sistem de securitate va costa ceva la inceput, in functie de companie.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: