Pistoalele cu bile de cauciuc si spray-urile paralizante, cele mai vandute in magazinele de arme

Data publicarii: 18-03-2010 | Diverse

Speriati de avalansa de agresiuni, romanii trec tot mai des pragul pragul magazinelor de arme, cele mai cautate fiind pistoalele cu bile de cauciuc, in cazul barbatilor, si spray-urile paralizante, cumparate in special de catre femei, potrivit Realitatea TV, care citeaza money.ro.

Cei mai multi cumparatori de arme, aproape 75%, sunt barbati. Ei isi iau pistoale germane si italiene cu bile de cauciuc, care costa intre 1.400 si 2.800 de lei.

Pentru o femeie, arma cea mai la indemana este spray-ul paralizant, eficient impotriva agresorilor umani, dar si a cainilor. De fapt, cam toate femeile care intra intr-un magayin de arme cumpara un spray.

In cazul armelor de vanatoare, majoritatea clientilor sunt barbati intre 30 si 35 de ani, cu venituri medii spre mari, care stiu exact ce arma prefera. Cele mai vandute marci sunt de provenienta ceha. In cazul armelor de vanatoare, preturile pleaca de la 2.000 de lei si pot ajunge pana la 10.000 de lei.

In magazinele de specialitate se vand si arme de autoaparare letale, dar numai pentru procurori, parlamentari sau agenti ai serviciilor secrete.

Potrivit Politiei, in Romania exista 206.000 de arme. Permisele de port arma sunt, insa, de doua ori mai putine, deoarece un roman detine, de obicei, doua sau chiar trei arme pe acelasi permis, spun politistii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: