Fericiti cei intrati in insolventa, caci ei vor gasi calea spre profit

Data publicarii: 04-05-2010 | Afaceri

Magazinele PIC se redeschid, reteaua Leonardo tocmai a reintrat pe profit, iar Flanco vinde tot mai mult de la o luna la alta. Money Express va prezinta povestile catorva companii care o duc tot mai bine in insolventa.

Este cea mai buna stire pe care am auzit-o pe ziua de azi" - comenta un cititor un titlu de saptamana trecuta, care anunta redeschiderea celor cinci hipermarketuri ale retelei PIC, inchise rand pe rand anul trecut, dupa arestarea omului de afaceri Cornel Penescu in dosarul "Mita pentru arbitrii" si intrarea in insolventa a retailerului.

Mesajul e direct: exista business si dupa demararea procedurilor de insolventa. Multi manageri au ajuns la concluzia ca insolventa este "un colac de salvare", nicidecum primul pas catre faliment, asa cum se credea la inceputul crizei.

Ronen Haliva, proprietarul Lee Cooper - companie care a intrat in insolventa la sfarsitul anului trecut -  primeste frecvent telefoane de la cunoscuti si prieteni, care-i cer sa le spuna ce avantaje aduce insolventa. "Ma tot intreaba cum e, ca au de gand sa faca si ei la fel", spune Haliva.

Pentru afacerea Lee Cooper, insolventa a fost salvatoare. "In cazul nostru, daca nu era procedura insolventei, intram direct in faliment. (...) Insolventa ne-a salvat pe noi, pe furnizori, pe banca, pe toata lumea", spune Haliva. "In loc sa disponibilizam 260 de angajati, au mers acasa numai 120, si jumatate sunt salvati. Banca o sa-si primeasca banii inapoi, firma de leasing o sa-si primeasca banii inapoi", mai spune omul de afaceri pentru Money Express.

Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: