Peste 700 de restaurante din Franta ofera meniuri la pret redus, timp de o saptamana

Data publicarii: 04-05-2010 | Diverse

Peste 700 de restaurante franceze s-au asociat initiativei 'Toti oamenii la restaurant', lansata de bucatarul-sef Alain Ducasse, care propune sa fie oferite meniuri la preturi 'populare' in toata tara, intre 7 si 13 iunie.

Toate restaurantele care au acceptat propunerea - pusa deja in practica in Spania, Statele Unite, Portugalia sau Irlanda - au cazut de acord ca pretul maxim al unui meniu (aperitiv, felul principal si desert) pentru masa de pranz sa fie de 20,10 euro (26,3 dolari) si de 35 de euro (45,8 dolari) pentru cina, pret in care nu este inclusa bautura.

'Se spune ca bucataria franceza este scumpa si prea putin accesibila', a explicat Alain Ducass, bucatar care are trei stele Michelin, motiv pentru care si-a convins colegi precum Paul Bocuse, Anne Sophie Pic sau Joel Robuchon sa incerce ca gastronomia sa nu ajunga doar la elite.

Este pentru prima data cand Franta organizeaza o saptamana de acest tip, manifestare care doreste sa se transforme intr-o traditie anuala, au explicat organizatorii.

Numele restaurantelor care vor aplica aceasta initiativa poate fi consultat pe pagina web www.tousaurestaurant.com.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: