Peste 90% din ansamblurile rezidentiale incepute recent sunt premium

Data publicarii: 06-05-2010 | Imobiliare

Putinii dezvoltatori care vor avea curajul sa porneasca in acest an proiecte rezidentiale se vor axa tot pe locuinte mai scumpe  Dintre marile dezvoltari pentru clasa medie si medie superioara, doar Impact Developer&Contractor si Panhol Developments au anuntat inceperea de proiecte in 2010.

In timp ce unii dezvoltatori imobiliari incearca sa reia munca pe santierele abandonate, altii incep sa lanseze noi proiecte de ansambluri rezidentiale.

Este adevarat ca fata de efervescenta de dinainte de criza anunturile privind inceperea unor noi proiecte rezidentiale se afla sub semnul nenumaratelor calcule si amanari. In prezent, doar segmentul premium mai misca piata constructiilor rezidentiale. Din cele cateva ansambluri rezidentiale pornite in ultimele 12-16 luni, peste 90% se adreseaza segmentului premium de clienti. Astfel, in cele mai recente  ansambluri rezidentiale incepute, gen Cernica Residence, EDEVIS World, Proiect Lacul Tei sau Residence 5, pretul locuintelor nu coboara sub 1.202 euro/mp, cifra care reprezinta pretul mediu inregistrat in Bucuresti pentru imobilele noi. Majoritatea ofera apartamente cu suprafete generoase, finisaje scumpe si facilitati de top in zone pe masura.

Incepem cu putin, dar scump

Putinii dezvoltatori care vor avea curajul sa inceapa in acest an proiecte rezidentiale noi se vor axa, in mare parte, tot pe categoria premium si lux. Un studiu recent realizat de compania RealTime arata ca in ultimele luni in Bucuresti nu s-au mai anuntat lansari de proiecte  imobiliare de amploare.
Datele statistice stranse de RealTime indica in schimb ca s-a inregistrat anularea sau amanarea pe perioada  nedeterminata a mai mult de 13.000 de unitati din 37 de ansambluri.

Totusi, sectorul constructiilor rezidentiale se anunta a fi ceva mai ocupat in a doua parte a anului, cand o serie de noi proiecte ar trebui sa inceapa. In acest sens trebuie mentionat anuntul dezvoltatorului Adama, care are in plan lansarea de noi proiecte dupa ce a inaugurat in ultimele luni doua ansambluri in Bucuresti - Evocasa Armonia si Evocasa Selecta. Asher Lax, director de Marketing si Vanzari al Adama, spune ca anul acesta firma va lansa in Bucuresti primele faze ale proiectelor Optima din Titan si Orizont in Ploiesti (care contine 108 apartamente si 40 de vile). "Ne vom focusa pe noi faze ale unor proiecte deja demarate atat in tara, cat si in strainatate. In plus, avem de gand sa incepem noi proiecte. Romania este principala noastra prioritate si vizam sa ajungem la 3.000 de locuinte in cativa ani", a declarat Lax. Potrivit oficialului companiei, Adama se gandeste deja la un nou proiect rezidential in cartierul Berceni din Bucuresti. Si grupul NUSCO promite sa inceapa in acest an constructia primului sau proiect rezidential.

Specializata in dezvoltarea de cladiri de birouri, compania intentioneaza sa ridice in centrul Capitalei cladirea Rezidential Luca Stroici. Cele 40 de apartamente se vor intinde pe o suprafata de 8.000 mp si vor fi ridicate in doi ani. Michele Nusco, CEO al grupului NUSCO, spune ca preturile de vanzare vor varia intre 1.500 si 1.600 de euro/mp si ca imobilul va fi compus exclusiv din apartamente cu trei camere cu suprafete intre 80 si 120 mp.

Locuintele se vor adresa segmentului de clienti cu venituri ridicate. NUSCO mai are in stand-by doua proiecte rezidentiale in Pantelimon si altul in Tunari, cu 420 de apartamente, respectiv 500 de apartamente. Nusco declara ca grupul sau detine terenuri neocupate de constructii in suprafata totala de 30 ha, cu un potential de aproximativ 10.000 de locuinte construibile.

Integral in Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: