Expertii in resurse umane: Bugetarii vin in mediul privat ca dintr-o alta lume

Data publicarii: 17-05-2010 | HR/Cariere

Birocratul roman are conceptii total diferite fata de cele din mediul privat cand vine vorba despre asumarea responsabilitatii, dar si in ceea ce priveste punctualitatea si curatenia la locul de munca.

Sansele bugetarilor sa isi gaseasca un loc de munca in acest moment sunt foarte mici, sustin expertii in resurse umane. Motivele sunt mai multe, printre ele numarandu-se atat diferentele mari dintre cele doua medii de munca stat-privat sau lipsa unei calificari in cazul angajatilor din administratie, cat si faptul ca patronii vor prefera, aproape intotdeauna, sa angajeze pe cineva care vine tot din mediul privat.

"Daca nu ar fi destui pe piata muncii care sa vina in mediul privat tot din mediul privat, poate bugetarii ar avea o sansa. In momentul de fata insa nu au. Nu au o calificare, ei lucreaza in administratie. Cei de acolo vin in mediul privat ca dintr-o alta lume. Totul e diferit la stat. Multi dintre ei sunt aproape de zero daca ar fi evaluati de mediul privat", a declarat pentru GandulGeorge Butunoiu, unul dintre cei mai mari experti in resurse umane din Romania, proprietarul firmei de consultanta in resurse umane George Butunoiu Ltd.

Butunoiu, specializat in head-hunting ("vanarea" de angajati de top in favoarea altor companii), spune ca un patron va alege, prioritar, un angajat care vine din mediul privat in locul unui bugetar: "Intotdeauna, daca cineva din mediul privat va avea de ales, la angajare, intre un bugetar si cineva care vine tot din mediul privat, il va alege pe cel de la privat, chiar daca cei doi au acelasi profil, aceeasi experienta si aceleasi pretentii financiare".

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: