Garanti Turcia a inregistrat un profit net consolidat de peste 530 milioane EUR in primul trimestru din 2010

Data publicarii: 17-05-2010 | Finante-Banci

Garanti Turcia, banca mama a sucursalei locale GarantiBank, a inregistrat in primul trimestru din 2010 un profit net consolidat de peste 530 milioane EUR si un nivel al activelor consolidate de 56,6 miliarde EUR. Garanti Turcia a atins un nivel al creditelor cash si non-cash acordate de aproximativ 36 miliarde EUR. Rentabilitatea medie a activelor (ROAA) a fost de 3,8%, in timp ce rentabilitatea medie a capitalurilor proprii (ROAE) a ajuns la 31% in primul trimestru din 2010.

"Ne-am pastrat si consolidat statutul de cel mai mare creditor din Turcia printr-o strategie solida, chiar si in perioada dificila a crizei globale. Gratie expertizei noastre, abordarii orientate catre client si canalelor alternative de distributie diversificate si cu arie extinsa de acoperire, ne-am consolidat pozitia de leader pe segmentul creditelor ipotecare, majorandu-ne in acelasi timp cota de piata. Diversitatea produselor inovatoare oferite de Garanti si durata redusa de acordare a creditelor pentru nevoi personale ne-au adus o crestere de doua ori mai mare comparativ cu ritmul de crestere al pietei bancare in ansamblu. Totodata, ne-am pastrat prima pozitie si in sectorul de bancassurance, cota de piata inregistrand si aici o majorare. Succesul pe care l-am inregistrat in atragerea de depozite, un semn al increderii pe care clientii nostri o au in noi, alaturi de reteaua extinsa de unitati, ne-au permis sa crestem intr-un ritm mult mai accelerat decat cel al sectorului bancar." a declarat Ergun özen, CEO al Garanti Turcia.

Garanti Turcia are un portofoliu de peste 9 milioane de clienti, o retea de aproximativ 800 de unitati, 360.000 de terminale POS si 3.000 de bancomate. In primul trimestru din 2010, Bonus Card, unul dintre cele mai puternice si recunoscute carduri de credit din Turcia, a ajuns la peste 10 milioane de carduri vandute, la 10 ani de la lansarea sa pe piata din Turcia. Acest card se plaseaza pe primul loc in ceea ce priveste volumul emiterilor de carduri, detinand o cota de aproape 27%.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: