UniCredit Tiriac Bank si ERGO Asigurari de Viata demareaza operatiuni comune de bancassurance

Data publicarii: 17-05-2010 | Finante-Banci

UniCredit Tiriac Bank si ERGO Asigurari de Viata au inceput vanzarea asigurarilor de viata prin intermediul retelei bancii. Parte a unei colaborari mai largi pe pietele europene intre grupurile UniCredit si ERGO, activitatile de bancassurance din Romania vor completa oferta de produse financiare ale UniCredit si vor marca intrarea grupului ERGO Asigurari pe piata romaneasca, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

"Am incredere ca acest parteneriat va fi unul de succes si ca principalii beneficiari  - clientii nostri - vor percepe corect beneficiile propuse, rolul hotarator in acest demers avandu-l forta noastra de vanzari", a declarat Zoltan Major, Vicepresedinte responsabil cu Divizia Retail a UniCredit Tiriac Bank.

"ERGO Asigurari de Viata, este prima companie a Grupului de Asigurari ERGO care isi incepe activitatea in Romania. Desi Romania trece printr-o perioada economica dificila, angajamentul ERGO este pe termen lung, tinand seama de potentialul atractiv al pietei romanesti de asigurari", a declarat Ina Cretoiu, CEO al ERGO Asigurari de Viata SA.

Pentru inceput, sucursalele UniCredit Tiriac Bank vor oferi clientilor produse de tip unit linked ERGO LifeInvest - produse financiare complementare ofertei traditionale bancare. 

UniCredit Tiriac Bank si ERGO Asigurari de Viata  au in vedere extinderea ofertei de produse comune.

Activitatea de bancassurance are la baza parteneriatul dintre Grupurile UniCredit si ERGO, demarat in anul 2007. In Romania, acesta este adus ca urmare a succesului inregistrat pe pietele Germaniei si Austriei  si dorintei comune de dezvoltare a colaborarii pe pietele din Europa Centrala si de Est, se mai precizeaza in comunicat.

Incepand din toamna anului 2008, cele doua grupuri colaboreaza si pe piata Sloveniei, urmata din ianuarie 2009 de cele ale Ungariei si Slovaciei, avand sprijinul ERGO Austria International AG.

Pentru UniCredit si ERGO, Romania reprezinta o tara importanta in strategia internationala de dezvoltare, datorita potentialului de crestere economica si de crestere a standardelor de viata ale populatiei, ceea ce conduce la o crestere a cererii pentru produse de asigurare.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: