BRD finanteaza firmele pentru reinnoirea parcurilor auto si de tractoare prin Programul Rabla

Data publicarii: 17-05-2010 | Finante-Banci

BRD finanteaza firmele care doresc sa achizitioneze autoturisme, autoutilitare sau tractoare si masini agricole autopropulsate noi in cadrul programului ''Rabla'', oferindu-le credite de investitii pentru completarea surselor proprii, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Beneficiarii trebuie sa respecte criteriile de eligibilitate ale bancii si pe cele impuse de Autoritatea Fondului de Mediu pentru inscrierea in programul "Rabla".

"BRD isi diversifica permanent oferta de produse de creditare, tinand cont de nevoile de finantare actuale ale clientilor existenti sau potentiali si oferindu-le astfel sprijinul necesar pentru a da curs noilor oportunitati de dezvoltare", a declarat Philippe Lelarge, directorul executiv al Departamentului de Strategie si Marketing din cadrul BRD - Groupe Societe Generale.

Programul se desfasoara conform OG nr. 1683/10.12.2009 ("Ghidul de finantare a programului de stimulare a innoirii parcului auto national") si OG nr. 2/ 05.01.2010 ("Ghidul de finantare a Programului de stimulare a innoirii parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate").

In cadrul "Programului Rabla Auto", un solicitant se poate inscrie pentru achizitionarea mai multor autovehicule noi, iar pentru un autoturism nou se va deduce prima de casare a maximum trei autovehicule vechi. Prima de casare pentru 2010 este de 3.800 lei/ autovehicul casat.

In cazul "Programului Rabla Tractoare", un solicitant poate achizitiona un singur tractor sau masina agricola autopropulsata, prima de casare pentru 2010 fiind de maximum 17.000 lei/tractor, fara sa depaseasca 40% din pretul de achizitie fara TVA al tractorului sau masinii agricole autopropulsate noi.

Creditul se acorda in lei sau euro, pe o perioada de pana la cinci ani. Valoarea maxima a creditului nu va depasi 75% din valoarea de achizitie a bunului, fara TVA.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: