Asigurarea obligatorie a locuintelor ar putea intra in vigoare incepand cu luna iulie

Data publicarii: 17-05-2010 | Actualitate

Prima polita de asigurare obligatorie a locuintelor ar putea fi emisa incepand cu luna iulie, insa va depinde de semnarea contractului de reasigurare, a declarat luni Radu Mustatea, membru in consiliul de administratie al Pool-ului de Asigurarea Impotriva Dezastrelor (PAID).

"Este posibil sa incepem emiterea politelor incepand cu luna iulie, insa depinde de contractul de reasigurare care este creionat in mare parte", a mentionat Mustatea, care este si presedintele directoratului Astra Asigurari.

Aplicarea legii asigurarii obligatorii a locuintelor a fost amanata de mai multe ori. La inceputul anului trecut, in piata era avansat termenul de 1 ianuarie 2010, insa ulterior presedintele PAID, Constantin Toma, estima ca societatile ar putea emite polite de acest tip abia de la 1 iulie 2010, in conditiile in care este nevoie de introducerea intr-un sistem informatic a circa 8,3 milioane de proprietari.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii, pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta.

Suma maxima asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B. Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: