Gigi Becali va fi executat silit pentru o datorie de 150.000 euro

Data publicarii: Astazi, 20-05-2010 | Actualitate

Magistratii Judecatoriei sectorului 5 au admis, miercuri, cererea firmei Willhelm Remco de executare silita a finantatorului echipei de fotbal Steaua, Gigi Becali, pentru o datorie de 150.000 de euro.

Instanta a blocat conturile bancare detinute de Gigi Becali, pana cand acesta va achita datoria.

Firma Willhelm Remco l-a dat in judecata pe Gigi Becali pentru neplata unui aparat medical destinat Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii 'Marie Curie', pe care finantatorul stelist s-ar fi angajat sa-l plateasca unitatii medicale in cadrul unei actiuni de sponsorizare.

In martie 2008, Gigi Becali s-a intalnit cu doctorul Gheorghe Brunei, seful sectiei de ortopedie pediatrica din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii 'Marie Curie'.

In cadrul intrevederii, Gigi Becali a promis ca va sponsoriza spitalul cu doua aparate medicale tip 'Laser Holmium Power Suite 100 W', folosite in chirurgia pediatrica, insa acestea urmau sa fie importate de doua firme diferite.

Ulterior, Gigi Becali a achitat doar unul din aparate, nu si pe cel importat de firma Willhelm Remco, afirmand ca de fapt a promis spitalului un singur aparat.

In noiembrie 2009, Tribunalul Bucuresti a decis, printr-o hotarare definitiva, ca finantatorul sa achite catre Willhelm Remco suma de 629.499 lei, din care 549.217 lei reprezentand contravaloarea aparatului medical si 8.683 lei cheltuieli de judecata.

Gigi Becali nu a achitat nici de aceasta data banii, iar firma a depus doua actiuni de executare silita la Judecatoriile sectoarelor 1 si 5.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: