Prigoana: Niciun roman nu merita o pensie mai mare de 1.500 de lei

Data publicarii: Astazi, 20-05-2010 | Politica

Deputatul considera ca pensia trebuie corelata cu contributia sociala, iar cei cu pensii mari sunt doar beneficiarii unor legi nedrepte. In acelasi timp o echilibrare bugetara ar putea fi realizata prin anularea subventiilor pentru facultatile de stat.

O pensie de 1.500 de lei este "mai mult decat suficienta pentru orice roman ca sa traiasca", crede Silviu Prigoana, om de afaceri si membru al Comisiei Munca si Protectie Sociala din Camera Deputatilor. Potrivit lui Prigoana plafonarea pensiilor ar aduce la buget sumele necesare pentru a depasi impasul bugetar actual. De altfel Legea Pensiilor aflata in dezbatere in Parlament va impune exact aceste plafoane.

"Indiferent ca pensionarul a fost director la Petrom ori sondor nu merita o pensie mai mare de 1.500 de lei, pentru ca nivelul contributiei sociale nu justifica acest lucru. Astfel fondul de pensii nu este de randament menit sa faca profit ci, pur si simplu, unul de solidaritate. Am militat pentru limitarea alocatiei pentru mame la maxim 1.000 de euro, fac la fel pentru pensii. Pai cum sa ia nevasta-mea, care are salariu de 10.000 de euro, alocatie de 8.500 de euro. Ce naiba suntem nebuni? La fel e si la pensii", afirma omul de afaceri.

In opinia deputatului, un beneficiu de pensie trebuie corelat cu nivelul contributiilor sociale din perioada muncii active. "Nu exista justificare pentru o pensie de 1.500 - 2.000 de lei doar prin prisma contributiei", spune deputatul. Acesta ofera exemplul Statelor Unite unde, daca nu exista o contributie la un fond de pensii private, primesti de la stat doar o pensie garantata de 600 de dolari indiferent ca esti sudor ori profesor universitar", a explicat Prigoana.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: