BRD sustine investitiile care beneficiaza de ajutor de minimis de la Ministerul Finantelor Publice

Data publicarii: 20-05-2010 | Finante-Banci

Pe langa creditele EUROBRD dedicate sustinerii proiectelor cu componenta de fonduri europene nerambursabile, BRD a adaugat in oferta de creditare destinata IMM-urilor, incepand cu luna aprilie 2010, si credite pentru cofinantarea investitiilor cu sursa nerambursabila acordata de Ministerul Finantelor Publice, sub forma de ajutor de minimis.

Valoarea ajutorului de minimis nu va depasi echivalentul in lei a 200.000 euro, pentru IMM-urile care activeaza in orice domeniu de activitate, respectiv 100.000 euro pentru cele din transportul rutier. Acest ajutor se acorda respectand regulamentul Comisiei Europene nr. 1.998/2006 si Hotararea de Guvern nr. 1.164/2007. 

"Pentru a veni in intampinarea diverselor necesitati financiare ale clientilor care au obtinut acordul pentru ajutorul de minimis, BRD a gandit un mecanism care include credite pentru prefinantare, co-finantare si linie de credit, cu structuri de cost si garantii avantajoase si flexibile", a declarat Philippe Lelarge, directorul executiv al Departamentului de Strategie si Marketing din cadrul BRD - Groupe Societe Generale.

Aceste produse sunt:

Creditul punte, care acopera pana la 100% din valoarea ajutorului de minimis aprobat de MFP. El acopera decalajul survenit intre platile furnizorilor si incasarea ajutorului nerambursabil de la MFP. Se acorda in lei, pe o perioada de maximum 2 ani.

Creditul de investitii, care acopera pana la 75% din suma ce reprezinta diferenta dintre valoarea totala a proiectului si valoarea ajutorului de minimis acordat de MFP (fara TVA). Se acorda in lei, pe o perioada de pana la 10 ani.

Linia de credit, care asigura finantarea necesarului de trezorerie generat ca urmare a finalizarii proiectului de investitii cu componenta ajutor de minimis. Se acorda in lei, pe o perioada de maximum 12 luni, cu posibilitate de prelungire.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: