OTP Bank Romania a revizuit tinta de crestere a activelor pentru acest an de la 9 la suta la 5 la suta

Data publicarii: 24-06-2010 | Finante-Banci

 
OTP Bank Romania mizeaza anul acesta pe o crestere a activelor cuprinsa intre 3 si 5% fata de estimarea initiala de 9%, a declarat, miercuri, Laszlo Diosi, care detine functiile de presedinte al directoratului si CEO al OTP Bank Romania.

"Vestea buna este ca pentru a treia luna consecutiv inregistram o crestere a activelor", a declarat Laszlo Diosi, care a precizat ca luna aprilie a adus o stabilizare, iar in mai si iunie s-a observat o crestere clara a activelor. "Pana la finalul anului, chiar daca planul initial de crestere cu 9% este in afara discutiilor, noi speram sa avem o crestere de 3-5% a activelor", a spus Diosi.

De asemenea, Diosi a mentionat ca spera ca banca sa obtina anul acesta profit, fara a preciza insa vreo cifra. Anul trecut, OTP Bank Romania a afisat un profit net de 1,14 miliarde forinti (4,05 milioane euro), de aproape cinci ori mai mare decat cel de 241 milioane forinti inregistrat in 2008, pe seama cresterii semnificative a veniturilor si a controlului costurilor, potrivit raportului bancii mama.

In ceea ce priveste volumul creditelor, seful OTP Bank Romania a declarat ca se asteapta ca acesta sa creasca cu 2-3% fata de cel inregistrat anul trecut. Valoarea medie a imprumuturilor a scazut anul acesta la jumatatea mediei de 40.000 euro de anul trecut

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: