Top 5 orase europene de vazut in weekend

Data publicarii: 25-06-2010 | Turism

Daca ai de cheltuit minimum 300 de euro, poti petrece trei zile intr-un oras european de top. In bani intra doua sau trei nopti de cazare, transportul cu avionul si, daca esti norocos, si un bilet de intrare la un spectacol

Daca ai cateva zile libere si ceva bani in buzunare pe care nu vrei sa-i cheltuiesti la un hotel din Mamaia, evadeaza intr-un oras aflat la doua ore distanta de zbor cu avionul sau la o jumatate de zi cu masina.

Viena, Praga, Budapesta, Bari sau Barcelona sunt cea mai buna alegere. Le recomanda preturile accesibile, concentratia de istorie si arta pe metru patrat, multimea de cafenele si baruri de pe scaunele carora poti trage cu ochiul la cladirile vechi si trecute prin multe si viteza cu care ajungi la destinatie.

Daca Parisul ar avea iesire la mare, ar fi un mic Bari, au spus, plini de umor, locuitorii orasului italian, capitala provinciei Apulia. Doua ore si jumatate iti ia sa ajungi, cu o cursa Tarom, in orasul de la Adriatica.

Pachetul de weekend oferit de Tarom, care include transportul cu avionul si trei nopti de cazare la hoteluri de trei sau patru stele, costa in jur de 300 de euro, bani in care nu intra taxele de aeroport. Principalul punct de atractie este centrul vechi al orasului, Bari Vecchia, un ghem de stradute stramte si inegale. 40 de biserici si peste 120 de sanctuare sunt inghesuite in aceasta zona micuta, care pe harta orasului arata ca un labirint.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: