Discutii secrete intre guvernatorul Isarescu si bancheri

Data publicarii: 20-07-2010 | Finante-Banci

Guvernatorul Bancii Nationale s-a intalnit, luni seara, cu cei mai importanti bancheri. Intalnirea a fost ferita de ochii presei, iar invitatiile au fost facute direct bancherilor, nu prin intermediul Asociatiei Romane a Bancilor, asa cum se intampla la intalnirile obisnuite.

Potrivit Realitatea TV, intalnirea dintre cele doua tabere are loc cu trei zile inainte ca principalele noua banci straine din Romania sa discute, la Bruxelles, cu FMI si BNR, despre expunerile de pe piata locala. Pe 22 iulie ar trebui sa aiba loc a patra evaluare a acordului incheiat in martie 2009 la Viena. Potrivit acestui "acord de onoare", bancile straine dau asigurari ca nu-si retrag banii din filialele locale.

Guvernatorul Mugur Isarescu a declarat ca cele noua banci ar putea cere, totusi, la Viena, reducerea expunerii din Romania, dar asta nu inseamna ca vor pleca cu banii din tara, ci doar ca filialele locale isi platesc datoriile fata de bancile-mama pentru creditele acordate romanilor. Un alt subiect important de discutie a fost si costul creditarii. Bancherii nu vor sa imprumute statul, decat la dobanzi foarte mari, de peste 7%.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: