Mugur Isarescu: Banii nu pica din cer. Romanii trebuie sa inteleaga ca este nevoie de munca

Data publicarii: 22-07-2010 | Finante-Banci

Guvernatorul BNR a declarat miercuri ca societatea romaneasca trebuie sa inteleaga ca "realitatea este cinica" si ca "banii nu pica din cer". Mugur Isarescu a adaugat ca "este nevoie de munca si de un efort major al intregii colectivitati umane" pentru a se ajunge la bogatie.

"Adevarul financiar poate fi cinic, nemilos, dar apare si tendinta cealalta, de a se vorbi ca imperativa despre nevoile sociale si sa nu se vorbeasca despre aspectul financiar. E foarte periculos acest aspect. Banii nu pica din cer. Banii adevarati nu pica din cer, nici nu apar din tiparnita asa cum cred unii", a declarat Isarescu, in cadrul unei dezbateri cu tema "Romania 2010: constrangerile economico-financiare si imperativele sociale".

Guvernatorul BNR a adaugat ca in momentul in care anumite persoane, inclusiv membri ai Bancii Nationale, "indraznesc" sa aiba reflectii despre resursele financiare, sunt considerati cinici. "Realitatea este cinica si intr-un fel sau altul societatea romaneasca trebuie s-o accepte. (...) Realitatea nu mai poate fi ignorata. Ea poate fi ignorata pana cand se va razbuna", a adaugat Isarescu, potrivit Mediafax.

Integral in Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: