Jumatate dintre romani sunt datornici la banci, cunoscuti sau camatari

Data publicarii: 22-07-2010 | Finante-Banci

Aproximativ jumatate dintre romani sunt datornici la banca, CAR, camatari sau cunoscuti, releva un sondaj de opinie al Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES), "Comportamente de economisire si castig ale romanilor", realizat in perioada 1-3 iulie.

La intrebarea "Aveti luat vreun imprumut de la banca, CAR, camatari sau cunoscuti?" 47,6% dintre cei chestionati au raspuns pozitiv, 51,7% au raspuns negativ, in timp ce 0,7% nu au dorit sa se exprime.

In schimb, doar 27% dintre repondentii la sondaj au afirmat ca au economii la banca, 72% au precizat ca nu au astfel de economii, iar 1% nu au dorit sa raspunda. Cercetarea sociologica releva si faptul ca romanii nu sunt impatimiti ai jocurilor de noroc, doar 28% dintre cei intervievati admitand ca au jucat la loto, pariuri sportive sau alte jocuri de noroc in ultimul an, in timp ce 71% au raspuns negativ, iar 1% au refuzat sa se exprime.

La intrebarea "Ati jucat la concursuri realizate de televiziuni, radiouri sau ziare in ultimul an?" 12% dintre cei chestionati au raspuns "Da", 87% - "Nu" si 1% "Nu raspund". De asemenea, foarte putini (13%) dintre cei intervievati au raspuns ca au castigat vreodata la aceste concursuri, 41% nu au castigat, 45% au afirmat ca nu este cazul pentru ca nu joaca, iar 1% refuzand sa raspunda.

In schimb, romanii declara ca au prieteni - 93%, in timp ce doar 7% au afirmat ca nu au.
Sondajul a fost realizat de IRES in perioada 1-3 iulie, volumul esantionului fiind de 1.216 de persoane adulte, cu o marja de eroare +/- 2,9%.

Integral in Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: