Un grup de crima organizata planuia uciderea premierului bulgar Borisov

Data publicarii: 26-07-2010 | International

Grupul de crima organizata dezarticulat vineri, de politia bulgara, in cadrul operatiunii numite 'Asasinii' intentiona sa-l omoare pe primul ministru al tarii, Boiko Borisov, anunta duminica site-ul novinite.com, reluand o informatie publicata in aceeasi zi de cotidianul '24 Ceasa'.

Citand surse din randul anchetatorilor, ziarul sustine ca serviciile de informatii din Bulgaria au fost avertizate, in urma cu cateva luni, de serviciile similare din SUA in legatura cu faptul ca 'un grup de oameni de afaceri nemultumiti' ordonase uciderea premierului.

In jur de 20 de persoane au fost retinute vineri in cadrul unei operatiuni a politiei din Bulgaria impotriva unui grup criminal organizat suspectat de infractiuni grave, printre care si asasinate comandate. In cadrul operatiunii desfasurate sub numele de cod 'Asasinii' s-au efectuat perchezitii in mai multe orase de pe intregul teritoriu al tarii.

Potrivit unor informatii din presa bulgara, grupul criminal anihilat ar fi avut legatura cu asasinarea lui Iuri Galev, presedintele clubului de fotbal Rilski Sportist. Galev, care a fost si consilier local in orasul Samokov (regiunea Sofia), a fost impuscat pe data de 20 iulie.

Intr-un interviu radiodifuzat duminica, ministrul de interne Tvetan Tvetanov a refuzat sa comenteze daca planurile de asasinare vizau membri ai conducerii bulgare.

Integral in Agerpres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: