Oprescu: Expansiunea pietei bancare va crea noi locuri de munca

Data publicarii: 01-09-2006
noi locuri de muncaExpansiunea pietei bancare romanesti va crea locuri noi de munca, insa, pentru ca nu sunt suficienti bancheri, fluctuatia de personal in sistem este mare, de circa 8-10% pe an, a declarat, vineri, vicepresedintele Alpha Bank Romania Sergiu Oprescu. "Sistemul bancar are una dintre cele mai mari fluctuatii de personal, de circa 8-10% pe an", a declarat vicepresedintele executiv al Alpha Bank Romania, Sergiu Oprescu, intr-o  emisiune TV.

El a mai spus ca, pentru finalul acestui an, piata se asteapta la o crestere spectaculoasa a numarului total de unitati bancare pana la 5.000-5.500, in conditiile in care la sfarsitul anului trecut au ajuns la aproximativ 3.000 de unitati in intreg sistemul.

"Numarul mare de sucursale va atrage si o crestere a personalului, dar nu o sa mai vedeti sucursale cu foarte multi angajati, deoarece bancile au inceput sa isi reduca personalul la minimul necesar", a mai spus Oprescu.

El a mai explicat ca, pentru banci, devine mai retabil sa isi instruiasca personalul existent si sa formeze o cultura bancara la nivelul sucursalelor, astfel incat personalul nou angajat sa poata fi asimilat mai usor in banca.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: