Tensiunile dintre banci si clienti se acutizeaza, numarul grupurilor de initiativa creste

Data publicarii: 08-09-2010 | Finante-Banci

Clientii care au suportat pana acum in tacere costurile mari ale creditelor contractate in anii trecuti devin tot mai vehementi odata cu apropierea termenului de 19 septembrie, pana la care bancile ar trebui sa incheie actele aditionale pentru modificarea contractelor, potrivit Ordonantei nr. 50 din iunie.

Moda grupurilor de initiativa, lansata in urma cu numai doua luni de clienti ai Volks-bank si ai BCR, pare sa se extinda rapid, in ultima sapta-mana miscarea fiind replicata si de clienti ai altor banci - Bancpost, Raiffeisen, Alpha Bank, BRD, ING, OTP, RBS sau Banca Transilvania.

In timp ce grupul Volksbank a depasit 1.500 de membri, celelalte grupuri sunt inca la nivelul zecilor sau sutelor de membri. Schimb de experienta pe forumuri

Pe aceste forumuri clientii fac schimb de experienta in ceea ce priveste relatia cu banca, dar isi coordoneaza si actiunile, de la utilizarea in comun a unor modele de adrese/reclamatii destinate bancii sau autoritatilor de supraveghere pana la contractarea serviciilor unor avocati. Deja grupurile de la Volksbank si BCR sunt in negocieri avansate pentru contractarea de asistenta juridica.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: