KIWI Finance anunta o crestere de 142% a volumului de credite aprobate fata de anul trecut

Data publicarii: 08-09-2010 | Finante-Banci

KIWI Finance, liderul pietei de brokeraj bancar din Romania, a generat, la nivelul cererii de credit, in primele 7 luni din 2010 volume catre banci cu 56% mai mari decat perioada similara a anului trecut, respectiv 53,7 milioane eur, ceea ce reprezinta 84% din totalul volumelor generate in 2009. 

Aceasta evolutie a cererii de credite generate, dublata de o crestere a ratei de aprobare cu 58%, a condus la o crestere a volumului de credite aprobate in primele 7 luni ale acestui an cu 142% fata de perioada de referinta a anului trecut si cu 13,3% fata de rezultatele intregului an 2009.

" Pe o piata inca redusa si sensibila, urmarim consolidarea pozitiei KIWI Finance si cresterea cotei de piata. Astfel am reusit in 2010 sa ne crestem cu 80% cota de piata in retailul bancar din Romania pe segmentul creditelor pentru populatie. Din analizele noastre rezulta ca aproape 4% din persoanele care acceseaza un credit apeleaza la serviciile KIWI Finance. Principalii indicatori din 2010 comparativ cu anul trecut sunt: cresterea solicitarilor de credit cu 56%, cresterea ratei de aprobare cu 58% si cresterea creditului mediu cu 100%. Vom continua sa imbunatatim calitatea serviciilor noastre si complementaritatea portofoliului de produse impreuna cu partenerii nostri si urmarim in continuare definirea unui standard de excelenta pe piata serviciilor financiare din Romania. Dupa ce am castigat cursa de viteza pana in 2008 suntem acum pregatiti sa castigam si maratonul.", a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.  

 Referitor la structura portofoliului, se remarca cresterea ponderii creditelor garantate cu ipoteca. Din total portofoliu, 73% reprezinta credite garantate cu ipoteca, in timp ce creditele de nevoi personale fara garantii imobiliare reprezinta 27% din portofoliu.

In totalul creditelor cu garantii imobiliare, 40% sunt credite de nevoi personale garantate cu ipoteca, 33% sunt credite de achizitie si 27% credite Prima Casa.

In ceea ce priveste valuta de imprumut, 98% dintre clienti au preferat euro pentru creditele garantate cu ipoteca in timp ce 57% dintre clientii creditelor de nevoi personale au solicitat imprumuturile in moneda nationala.

KIWI Finance este lider pe piata de brokeraj bancar din Romania, fiind infiintata la sfarsitul anului 2003 sub numele de Gemini Capital Consult. KIWI Finance are reprezentare nationala in 14 judete si Municipiul Bucuresti si a intermediat de la infiintare si pana in prezent credite in valoare de peste 500 milioane euro.  

Comunicat de presa


Ultimele stiri pe BankNews.ro: