Capitalul BVB se poate diminua cu 9 mil. euro

Data publicarii: 19-11-2010 | Bursa
Daniel Tepes, membru in Consiliul de Administratie al BVB si actionar al ope-ratorului de piata, a solicitat diminuarea capitalului social al Bursei de Valori Bu-cu-resti cu aproximativ noua milioane euro, bani care sa fie distribuiti actionarilor. In prezent, Consiliul Bursei are in analiza cererea si urmeaza sa stabileasca daca va convoca AGA.

 In acest moment, BVB are un capital social de 76,7 mil. lei si lichiditati totale de 64,5 mil. lei, iar reducerea capita-lu-lui social ar duce la atingerea pragului minim necesar pentru un operator de piata de 5 mil. euro. Problema diminuarii ca-pitalului social nu este o premiera pen-tru actionarii BVB, aceasta fiind discutata la nivel informal si in AGA din septembrie 2010, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat.

A mai existat o solicitare de diminuare a ca-pi--talului social si din partea Asociatiei Brokerilor, iar astfel de discutii au tot fost in ultimii ani, ca Bursa sa nu se mai bazeze pe banii din rezerve. Daniel Tepes, pro-prie-tarul firmei de brokeraj HTI Valori Mobiliare, este unul dintre cei mai in-flu-en-ti actionari ai Bursei si membru in CA din februarie.

 

sursa: Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: