Cu cat s-au ieftinit locuintele in 2010. Vezi indicele imobiliar INS pe trimestrul al doilea

Data publicarii: 29-11-2010 | Imobiliare

Preturile caselor si ale apartamentelor au scazut cu 5,58%, in al doilea trimestru al acestui an fata de anul 2009, potrivit indicelui imobiliar calculat de Institutul National de Statistica (INS).
Este pentru a doua oara cand INS da publicitatii indicele preturilor proprietatilor rezidentiale, pentru calcularea caruia a colectat date pe parcursul anului 2009.

In trimestrul de dinaintea taierilor salariilor bugetarilor, romanii au fost mai reticenti in a cheltui, astfel incat vanzatorii au fost nevoiti sa scada in continuare din scoruri. Ieftinirea imobilelor s-a accentuat in trimestrul al doilea, dupa ce, in primele trei luni ale anului, preturile au scazut, in medie, cu 4,34%.

Pretul apartamentelor din Capitala, pe tobogan

Cele mai mari ieftiniri s-au inregistrat la apartamentele din Bucuretti. Pretul acestora s-a diminuat cu 7,79%, in lunile aprilie-iunie, fata de intreg anul trecut. In acelati timp, apartamentele din restul tarii s-au ieftinit cu 3,28% in perioada de referinta. Media pe tara este reprezentata de preturi ale apartamentelor cu 5,43% mai mici fata de anul trecut.

Integral in EVZ.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro: