Isarescu: Bancile vor fi tot mai interesate in atragerea fondurilor europene

Data publicarii: 01-12-2010 | Finante-Banci
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat marti ca bancile vor fi tot mai interesate in atragerea fondurilor europene, dar in momentul de fata acestea nu au o retea specializata, pentru ca pana acum s-au dezvoltat pe modelul de consum.

"Poate nu sunt bancile interesate.Eu spun ca vor fi interesate, si nu vorbesc pe baza de sperante. Au lichiditate, nu au intr-adevar retea. Nu mai este un secret, bancile nu au retea. S-au dezvoltat pe modelul de consum, toata reteaua teritoriala este imbibata cu vanzatori de credite. Sa stiti ca bancile, vreti nu vreti, sunt institutii care nu pot trai fara credit si fara profit. Deci, pe masura ce vor constata ca populatia care s-a putut in Romania indatora...ca aici cresterea va fi, dar nu extraordinara, nu vor avea incotro, isi vor cauta alte nise, alte directii de a acorda credit, este chestie de timp", a precizat Isarescu.

Potrivit acestuia, sunt multi angajati in sucursalele teritoriale ale bancilor care nu stiu sa citeasca un bilant bancar.

"Care este rigiditatea lor? Rigiditatea lor este legata de faptul ca in teritoriu, daca le iei si le zgaltai bine, nu stiu cati dintr-o sucursala stiu sa citeasca un bilant bancar. Aia e problema. Iar la Institutul Bancar Roman nu vin sa puna mana pe carte ca e greu, dar vor veni. Mai devreme sau mai tarziu vor veni. Cu cat mai repede, cu atat castiga.  Nu toti au invatat sa se duca in teritoriu, sa faca acolo concurenta", a mai spus Isarescu.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: