Numarul angajatilor din Romania, in cadere libera

Data publicarii: 16-12-2010 | HR/Cariere
Romania a inregistrat in trimestrul al treilea cea mai mare accelerare a declinului anual al numarului de persoane angajate din Uniunea Europeana (UE). Procentul acestora s-a dublat de la 2,2%, in trimestrul al doilea, la 4,3%, potrivit Eurostat.

Nivelul este de aproximativ douazeci de ori mai mare decat media Uniunii. Angajatorii din spatiul comunitar au pierdut, in medie, numai 0,2% din numarul de angajati fata de trimestrul precedent. Astfel, in intreaga Uniune Europena au statutul de angajati 221,2 milioane de persoane, potrivit datelor anuntate, miercuri, de Eurostat, biroul pentru statistica al UE. In Europa Centrala si de Est, Lituania, Bulgaria si Romania au avut cele mai mari scaderi. La polul opus, in Ungaria si Polonia numarul de persoane angajate a crescut cu 1,4%, respecitv cu 0,8%.

Incepand din 2009, numarul total al salariatilor din Romania a scazut cu 645.000 de persoane, conform Institutului National de Statistica. Aproximativ trei din patru romani care si-au pierdut slujba in aceasta perioada provin din mediul privat. Astfel, de la inceputul anului trecut, numarul de salariati al companiilor autohtone a scazut cu 470.000.

Continuarea in Gandul.info
Ultimele stiri pe BankNews.ro: