Directorul Rosia Montana: Nu e normal ca o investitie sa fie evaluata cinci ani

Data publicarii: 08-03-2011 | Mediu


Considerat ca fiind unul dintre cele mai controversate proiecte miniere din Romania, dar catalogat, in acelasi timp, de catre specialistii straini drept unul dintre cele mai sigure si viabile din lume, mina de aur de la Rosia Montana continua sa suscite interesul opiniei publice.

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) are in prezent 350 de angajati, dar numarul lor ar urma sa ajunga la cateva mii.

Directorul companiei, Dragos Tanase, este nemumltumit de faptul ca evaluarea proiectului Rosia Montana dureaza de cinci ani.

"A trecut destul de mult timp de cand am propus proiectul. Daca luam doar evaluarea de mediu care a inceput in 2006, suntem in 2011, deci sunt cinci ani de la inceputurile ei. Nu este normal ca un investitor din tara asta, indiferent de domeniu, sa fie tinut intr-o procedura de evaluare cinci ani. In mod normal, ar trebui sa fie un raspuns, da sau nu, mult mai repede", afirma Tanase, in cadrul unui interviu acordat Agerpres.

Legat de faptul ca Ungaria este singura care doreste monitorizarea indeaproape a proiectului, ba chiar in unele cazuri si-a exprimat dezacordul pentru derularea acestuia, directorul RMCG este de parere ca tara vecina are cel putin doua motive pentru care este reticenta fata de proiectul propus la Rosia Montana.

"Problema Ungariei este ca bazinul hidrografic vestic al Romaniei merge in Dunare prin Ungaria si atunci tot ceea ce facem noi in acest bazin teoretic, potential, poate sa aiba un impact si asupra vecinilor ungari. O alta problema pe care a avut-o Ungaria a fost cu accidentul de la Baia Mare, care a creat o problema acolo", afirma Dragos Tanase.

Integral in Ziare.com
Ultimele stiri pe BankNews.ro: