Ford B-Max de Craiova: cat va costa si unde va fi vandut

Data publicarii: 08-03-2011 | Auto


Patru oficiali Ford au explicat pentru Capital cui se adreseaza si ce trebuie asteptat de la viitorul monovolum B-Max. Productia de serie va demara la inceputul anului viitor.

Multi romani se asteptau ca vehiculul produs de Ford la Craiova sa fie unul cu pret redus, destinat in special pietelor emergente. Ei bine, prezentarea facuta la Salonul Auto de la Geneva demonstreaza ca Fordul "made in Romania" nu va fi o masina ieftina, ci una plina de tehnologii noi si destul de costisitoare. Daca luam in calcul doar ranforsarea usilor, unde au fost utilizate materiale de inalta rezistenta, si sistemul care permite glisarea portierelor din spate, este limpede ca B-Max nu poate fi un vehicul low cost.

De altfel, conform lui Roelant de Waard, vicepresedinte al Ford Europa pe probleme de marketing si vanzari, "pentru pret ar trebui cautata media dintre Fiesta si C-Max". si cum Ford Fiesta costa intre 11.950 de euro Si 15.750 de euro, iar C-Max intre 17.750 de euro si 24.500 de euro, ar parea ca pretul viitorului monovolum trebuie cautat in jurul sumei de 14.000 de euro.

Model pentru piete mature

"Cele mai mari piete pentru monovolume si modele de clasa B sunt Franta si Italia. Prin urmare, acestea vor fi si principalele piete pentru B-Max. Dar ne asteptam sa vindem bine si in Germania sau Marea Britanie. Nu stiu cat din productie va ramane in Romania, depinde de piata", a declarat de Waard, explicand ca noul Ford este un model global si nicidecum dedicat zonei estice a Europei.

Integral in Capital.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro: