Negritoiu, ING: Refinantarea va fi the name of the game

Data publicarii: 10-03-2011 | Finante-Banci



ING Bank si-a bugetat pentru anul acesta accelerarea cresterii activelor pana la 15-20% fata de 9% in 2010, dar si majorarea profitului cu 10-15%, afirma Misu Negritoiu, directorul general al bancii. 

"Ne vom concentra pe crearea de active pe toate categoriile de clienti, fara a neglija nici pasivele, insa acolo vom creste mai putin. Vrem sa crestem peste piata si aceasta inseamna sa luam clienti si de la alte banci. Refinantarea va fi «the name of the game».

Pentru aceasta, ING isi propune sa fie competitiva prin nivelurile dobanzilor si ale comisioanelor practicate si ca atare se asteapta la o scadere a veniturilor din aceste surse. Per total, veniturile bancii ar urma sa creasca in 2011 cu circa 10%.

Cat priveste provizioanele, Negritoiu spune ca impactul va fi "cel mult" la acelasi nivel ca in 2010. "Nu prevedem o crestere a costului riscului."

Pe un orizont de timp mai lung, pana in 2014, ING isi reafirma obiectivul strategic de a urca in clasament printre primele 5 banci de pe piata. Pentru aceasta, in 2012 - 2013 ar urma sa fie reluata extinderea retelei, considerata acoperitoare la situatia actuala a pietei.

Continuarea in ZF

Ultimele stiri pe BankNews.ro: