BRD vede profit 'stabil sau in usoara crestere'

Data publicarii: 15-03-2011 | Finante-Banci


Conducerea BRD-Groupe Societe Generale estimeaza pentru acest an un profit net "stabil sau in usoara crestere" fata de rezultatul (consolidat la nivel de grup) de 533 mil. lei din 2010, potrivit proiectului de buget pe 2011 care va fi supus aprobarii actionarilor in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) din 14 aprilie.


Anul trecut, profitul net al grupului BRD, conform standardelor romanesti de contabilitate (RAS) a scazut cu 31%, la 533 mil. lei, din cauza cresterii cu peste 40% a costului net al riscului (provizioanele constituite pentru creditele neperformante). In 2011, conducerea ban-cii mizeaza pe un cost net al riscului stabil sau in usoara scadere fata de anul trecut.

Venitul net bancar, care provine din marja de dobanda si din comisioanele incasate, este asteptat sa urce cu circa 5%, o crestere similara estimandu-se si pentru cheltuielile operationale.

La nivelul activitatii de creditare, BRD estimeaza pentru acest an o crestere de maximum 5%, motorul reprezentandu-l segmentul creditelor corporate, asteptate sa se majoreze cu 5-10%.

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: