Aproape 90% dintre angajati resping noul Cod al muncii

Data publicarii: 15-03-2011 | HR/Cariere


Aproape 90% dintre angajatii romani resping Codul muncii in forma asumata de Guvernul Boc, iar peste jumatate dintre angajatorii chestionati cred ca schimbarile vor crea doar confuzie, o noua legislatie in domeniu nefiind necesara, releva cel mai recent studiu online propus de site-ul de recrutare Myjob.

Circa jumatate dintre cei intervievati, respectiv 48,27%, considera ca noul pachet de legi dezavantajeaza clar angajatii si favorizeaza patronii, in timp ce alti 40,43% dintre respondenti se asteapta la abuzuri din partea companiilor, in urma aplicarii Codului.

Sub 2% dintre participantii la studiu au fost de parere ca noul Cod al muncii va genera locuri de munca si va fi mai usor sa te angajezi (1,55%) sau ca vor fi mai bine platiti pentru munca prestata (1,49%).

Cei chestionati au mai spus si ca modificarile vor crea confuzie, Codul nu era necesar (5,81%), in timp ce doar 2,45% cred ca angajatii vor fi mai performanti cu noile norme.


Conform Myjob, angajatorii s-au pronuntat cu greu privind noul Cod al muncii. Cu toate acestea, mai mult de jumatate (53,85%) dintre companiile chestionate considera ca schimbarile aduse de Guvern vor crea doar confuzie si o noua legislatie in domeniu nu era necesara.

 

integral in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: