De ce se feresc romanii de chilipirurile imobiliare

Data publicarii: 15-03-2011 | Imobiliare


Creditorii au executat, anul trecut, casele a peste 1.000 de romani, insa licitatiile organizate pentru vanzarea imobilelor au avut rezultate lamentabile: doar 10-15% dintre acestea si-au gasit cumparatori.

Diminuarea veniturilor de pe parcursul anului trecut va determina cel putin o dublare a numarului de executari in acest an, afirma consultantii din piata imobiliara. Vanzarile de locuinte executate ar putea creste si ele in conditiile in care unele imobile au fost scoase la licitatie si de cate 40 de ori (!). Trebuie mentionat ca in cazul imobilelor scoase la vanzare de banci, dupa prima licitatie esuata, se scade pretul cu 25%, dupa care ramane la latitudinea creditorului daca va mai scadea din pret la urmatoarele licitatii sau daca va mentine pretul constant. In cazul licitatiilor organizate de Fisc, dupa prima licitatie esuata, pretul scade cu 25%, dupa a doua, cu 50%, iar de la a treia, se face o reevaluare a imobilului si se reia ciclul pana la vanzare.

"Avem imobile care nu s-au vandut nici dupa 40 de termene de licitatie, se fac teancuri de 30-40 de centimetri la unele dosare. Problema este ca abunda ofertele de 10.000 de euro pentru un apartament. Acesti oameni forteaza nota, pentru ca nimeni nu o sa vanda un apartament in bataie de joc si nu se va ajunge la acest pret niciodata", a declarat pentru Capital Liviu Fenoghen, presedintele Asociatiei Executorilor Bancari.

Anul trecut, circa 1.000 de romani au ramas fara locuinte, iar 9,2% din apartamentele executate silit au fost din Bucuresti. Multe din aceste imobile au fost scoase la vanzare de cinci-Sase ori si nu 

 

continuarea in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: