Peste 40 de societati romanesti participa la Targul International de Industrie de la Hanovra

Data publicarii: 07-04-2011 | Diverse



Un numar de 41 de societati romanesti participa, in perioada 4-8 aprilie, la cel mare mare targ international din domeniul industrial - Hannover Messe din Germania -, in cele trei standuri ale Pavilionului national al Romaniei.

"Pavilion national al Romaniei are o suprafata de peste 320 metri patrati si este organizat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) si Centrul Roman de Promovarea Comertului si Investitiilor Straine, in cooperare cu patronatul de ramura (FEPA CM - Federatia Patronala din Industria Constructiilor de Masini)", potrivit unui comunicat emis miercuri de minister.

In cele trei standuri ale pavilionului national al Romaniei, expun 41 de societati romanesti care activeaza in domeniile: constructii de masini, subcontractare industriala, electronica si electrotehnica, precum si hidraulica si aplicatii conexe.

"Exista un interes real din partea cercurilor de afaceri prezente la Hanovra, probat de numarul semnificativ de parteneri cu care firmele romanesti au demarat primele discutii, atat in cadrul standurilor romanesti, cat si printr-un marketing ofensiv practicat de delegatii romani in raportul cu potentiali parteneri de afaceri", se arata in comunicat.

In acest an, tema centrala la Targului de la Hanovra este "eficienta inteligenta", idee fundamentala, urmarita de o buna perioada de timp in cadrul expozitiilor internationale organizate aici. Principalele subteme care au stat la baza organizarii acestui targ international sunt: automatizarile, energia, transmisia energiei si tehnologiile conexe, subcontractarea, tehnologia productiei industriale si cercetarea tehnologica si industriala.

O alta conexiune a temei principale este reprezentata de "mobilitate", cu aplicatie directa in mobilitatea electrica si solutii "metropolitane". O mare parte dintre expozanti (peste 300 de firme, dintre care si unele din Romania),  intentioneaza sa obtina contracte in domeniul infrastructurii si solutiilor urbane pentru marile metropole. Principalele domenii de interes din acest sector sunt: cererea crescuta de utilitati (energie electrica si apa), transportul si problemele de mobilitate, infrastructura constructiilor.

"Expertii prezenti la Hanovra si autoritatile germane si franceze participante la deschiderea oficiala au subliniat ca recentele evenimente catastrofice din Japonia impun o noua abordare a unor probleme majore, cum ar fi: producerea energiei, cu deosebire cea nucleara, infrastructura locuintelor, gestionarea dezastrelor naturale", spun oficialii MECMA.

La editia din acest an a Hannover Messe participa peste 6500 de firme din 65 de tari, suprafata expozitionala ocupand mai mult de 23 de hectare. Aproape 50% dintre participanti reprezinta societati de prima marime care activeaza in afara Germaniei. Cei mai multi expozanti straini provind din R.P.Chineza, Italia, Franta (care detine in acest an la Hanovra statutul de tara partenera), Turcia si Elvetia. La eveniment sunt anuntate peste 120 de delegatii ministeriale oficiale, care vor vizita expozitia.

Targul international sdin domeniul industrial Hannover Messe a fost inaugurat pe 3 aprilie, in cadrul unei ceremonii la care au participat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, premierul francez Francois Fillon, Prim Ministrul landului Alsacia Superioara (Niedersachsen) David McAllister, ministrul federal pentru educatie si cercetare al Germaniei, prof.dr. Annette Schvan si presedintele BDI (Federatia Industriilor din Germania), prof.dr.ing. Hans Peter Keitel. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: