OTP Bank Romania si-a marit capitalul si isi continua extinderea

Data publicarii: 15-09-2006
OTP BankBanca ungara OTP a informat, joi, bursa din Budapesta, ca a majorat capitalul social a subsidiarei sale romanesti cu 30 milioane euro, iar OTP Bank Romania a deschis o noua sucursala la Roman si a ajuns la o retea de 52 de sucursale, potrivit unui anunt publicat de banca, informeaza NewsIn. Capitalul social al OTP Bank Romania a ajuns la 104 milioane euro, din care OTP Bank detine, in urma majorarii, 99,99%, a prercizat banca ungara. Deschiderea noii sucursale din Roman este "parte a strategiei sale de dezvoltare pe piata bancara din Romania", se arata in anuntul bancii.

OTP Bank Romania avea, la sfarsitul primului semestru al anului 2006, active de 1,39 miliarde lei (389 milioane euro) si este a 18-a banca de pe piata romaneasca. Cota de piata a OTP a crecut in primul semestru de la 0,63% la 0,96%, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

Cresterea costurilor de expansiune a OTP Bank Romania au urcat, la finalul semestrului I, pierderile cu 61% fata de primul trimestru al anului, pana la 13,1 milioane lei (3,5 milioane euro), a anuntat recent OTP Bank intr-un raport Bursa din Budapesta.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: