EXECUTARILE SILITE: bancile isi prezinta oferta de apartamente luate de la cei care nu si-au mai putut plati ratele

Data publicarii: 19-04-2011 | Imobiliare



Oferte putine, in zone slab cotate si cu preturi de pornire neatractive. In acesti termeni poate fi descris stocul de locuinte pe care bancile vor sa le execute silit.

Un studiu de caz, realizat pe apartamentele scoase la vanzare de institutiile financiare in cartierul bucurestean Tineretului, arata ca bancile solicita preturi superioare celor cerute de proprietarii care vor sa vanda imobile similare. Astfel, ING scoate la licitatie un apartament de trei camere si 61 de metri patrati, situat la etajul 10 al unui imobil de pe strada Trestiana din cartierul Tineretului din Capitala, pentru 75.000 de euro.

O proprietate similara este oferita potentialilor cumparatori si de BRD Societe Generale. Situat la parterul unui bloc de pe Constantin Radulescu Motru din acelasi cartier bucurestean, cu o suprafata de 78,5 metri patrati, apartamentul de trei camere are un pret de plecare tot de 75.000 de euro.

Pe portalurile de anunturi imobiliare pot fi gasite insa deja proprietati, negrevate de sarcini, ai caror proprietari au pretentii financiare mai mici decat cele de la rubrica "executari silite". Spre exemplu, trei camere din apropierea statiei de metrou Tineretului pot fi cumparate "la liber" pentru 73.000 de euro, "negociabil".

Pentru o suma considerabil mai mare incearca BCR sa vanda un apartament de numai doua camere dintr-o zona neprecizata a Capitalei. Pentru cei 59,8 metri patrati ai locuintei, banca cere 353.019 lei (aproximativ 84.000 de euro).

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: