Riscam sa ratam sute de proiecte UE intr-o luna. Tabara: vom face o analiza

Data publicarii: 25-05-2011 | Economie



Peste 600 de proiecte de drumuri, apa si canalizare pentru mediul rural mai au o luna pentru a obtine aprobarea achizitiilor. Altfel, banii vor fi pierduti.

Desi are una din cele mai inapoiate infrastructuri rurale, in care drumurile de pamant domina iar retelele de canalizare si alimentare cu apa lipsesc, Romania risca sa piarda finantari importante acordate de UE exact pentru indreptarea situatiei. "E un pericol la masura 3.2.2. unde sunt 613 proiecte finantate din program si a caror perioada de achizitie se termina pe 30 iunie", a spus ieri ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, la un seminar organizat de ziarul Bursa pe tema absorbtiei fondurilor europene. 

Ministrul nu a precizat ce se va intampla cu aceste proiecte in cazul in care dosarele de achizitii nu sunt depuse, insa ghidul solicitantului pentru masura in cauza impune ca intocmirea si depunrerea dosarelor mentionate sa fie facuta intr-o perioada cuprinsa intre 3 luni si 12 luni de la semnarea contractului de finantare (care variaza in functie de procedura de achizitie aleasa). "Urmeaza sa facem o analiza pe fiecare proiect caci sunt unele dintre cele mai complexe proiecte pentru spatiul rural", a spus Tabara. 

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: